понеділок, 15 лютого 2016 р.

Розпочався тиждень   тематичною лінійкою, на якій учні  10-А класу Анастасія Чапенко та Антон Таран розповіли про місце англійської мови у світі та значення її вивчення для сучасної людини                                                                                
       
У червні 2015 р., Президент України П. Порошенко, виступаючи з посланням до Верховної Ради, заявив, про те, що  2016 рік в Україні буде оголошено роком англійської мови, причому її вивчення має стати одним з пріоритетів у розвитку нашої держави. Аргументуючи своє рішення, Президент нашої країни, навів деякі факти щодо того, що Україна знаходиться серед країн з одним з найнижчих рівнів знання англійської мови, що є суттєвим бар’єром для жителів нашої країни в переорієнтуванні на цінності західного світу. Також Петром Порошенко було оголошено про те, що в найближчому майбутньому, володіння англійською мовою стане одним з найважливіших критеріїв при прийомі на державну службу. Рішення про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні ухвалене з метою сприяння її вивченню для розширення доступу українців до світових можливостей, забезпечення інтеграції України до європейського простору та підтримки програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку.
 В наш час для того, щоб мати гарну роботу, потрібно знати іноземні мови. Найпоширеніші мови в світі – китайська, іспанська, англійська й деякі інші мови. Але кожна добре освічена людина в світі говорить англійською, тому що це – мова спілкування, бізнесу, науки й культури.
         Англійська мова зараз найважливіша і найпоширеніша мова у світі. Це державна мова в п’яти країнах : Великобританії, Канаді, США, Австралії і Новій Зеландії. Англійська мова – одна з шести офіційних робочих мов Організації Об’єднаних Націй. Це – друга робоча мова в Європейському Співтоваристві.
         У багатьох Азійських та Африканських країнах, як наприклад в Індії або в Єгипті, в колишніх Британських колоніях люди говорять англійською, крім їхньої рідної мови. Люди також говорять англійською в Європі. Англійською мовою розмовляють практично по всьому світу.
      Незалежна Україна  має відносини з багатьма країнами. Усе більше прямих контактів встановлюється з країнами Європи, Сполученими Штатами, Великобританією, Канадою та іншими Англомовними країнами.
Екологічний розвиток приводить до утворення сотень спільних підприємств в багатьох містах і містечках України. Багато іноземних делегацій прибуває до нашої країни. В свою чергу наші бізнесмени, туристи, експерти часто виїжджають за кордон. Англійська – мова міжнародного спілкування, тому дуже важливо вивчати її.
     Зараз багато людей вивчають іноземні мови будь-яким можливим, достроковим шляхом. Групи вивчення іноземної мови організовані на промислових підприємствах, в офісах великих фірм, в освітніх установах, в дослідницьких інститутах.
           Англійська мова варта вивчення. Існують відомі вислови :
«Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина», а також «Нова мова – новий світ». «Разом із вивченням мови ми заглиблюємось в історію, географію, культуру, традиції, у світогляд інших країн, народів.
        Кожна людина, яка вирушає за кордон , повинна бути здатна знайти свій власний шлях в англомовному суспільстві без перекладачів.
      Якщо ви візьмете собі за мету, вивчити мову, якою творили свої шедеври Шекспір і Байрон, Діккенс і Конан Дойль, Драйзер і Хемінгуей, якою співали легендарні «Бітлз», то ви обов’язково знайдете шляхи і способи досягти своєї мети.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар